Hopp til innhold

Postboks 277 Sentrum, 9615 Hammerfest

Visit: Guovdageaidnu / Kautokeino

Den kulturelle skolesekken

I 2024/2025 tilbyr Elle Sofe Company forestillingen Vástádus eana/ The answer is land og diverse workshop til Den kulturelle skolesekken. Ta kontakt med oss for mer info.

Workshop i samtidsdans

Workshopen ledes av en danser fra Elle Sofe Company. 

Vi begynner med en felles oppvarming og går videre til enkle improvisasjonsoppgaver. Workshopen fokuserer på hvordan vi utvikler kraft og massivitet gjennom bevisst bruk av vekt og tyngde, individuelt og i grupper. Vi inkluderer også stemme i noen av øvelsene. Slik inviterer vi deltakerne til det kunstneriske landskapet som kompaniet jobber i på en enkel måte.

Målet er å utfordre deltakernes komfortsone, samtidig som vi opprettholder en avslappet og inkluderende atmosfære gjennom hele timen. Undervisningen tilpasses deltakernes nivå. Varighet: 1-1,5 t. Antall deltakere: 10 – 25 personer.

Workshop i stemmebruk

Workshopen ledes av en av sangerne/joikerne i ESC.

Vi starter med en felles oppvarming før vi går videre inn på stemmebruk i en korsetting og leker med stemmen på ulikt vis, inkludert flerstemthet. Vi lærer også om hva joik er, hva som kjennetegner joik og hva som er forskjellen på sang og joik.
Varighet: 1-1,5 t.
Antall deltakere: 10 – 25 personer

Foredrag med og om joik

En tradisjonell joiker fra Elle Sofe Company vil gi et innblikk i den samiske joike tradisjonen fra sitt område. Publikum får høre eksempler på ulike typer joiker som joiker til dyr, fugler, mennesker og moderne joiker. Publikum vil også lære hvordan samisk språk brukes i joik og hvordan joikene er knyttet til ulike områder og samiske familier.

Pilotprosjekt, utvikling av workshop i stemmebruk og bevegelse

I 2024 har vi et pilotprosjekt hvor vi utvikler en helt ny workshop konsept som kombinerer både stemme og bevegelse med utgangspunkt i forestillingen Vástádus eana/ The answer is land.
ESC leter etter samarbeidspartnere, ressurser og finansierer til dette.Elle Sofe Saras arbeid er visuelt imponerende, og hennes engasjerende forestillinger og filmer deler innsikt i tradisjonell samisk kultur som går igjen i samtidens problemstillinger.

I sitt arbeid fokuserer Sara vår oppmerksomhet på visuelt slående detaljer fra den samiske kulturen som gir ny verdsetting og forståelse av både tradisjon og våre nåværende liv.
Stine Nilsen, kunstnerisk leder Dansens Hus Oslo