Hopp til innhold

Postboks 277 Sentrum, 9615 Hammerfest

Visit: Guovdageaidnu / Kautokeino

Vástádus eana forestillingen har turnert siden 2021 og kompaniet valgte derfor å fornye kostymene. Line Maher er kostymedesigner fra Oslo og har designet individuelle kostymer til alle utøvere med utgangspunkt i den originale ideen om svarte kostymer og kofteliknende skjørt.

De røde luene fra original designet er fortsatt med og er i tillegg komplimentert av røde Njálfáhtta designet av Ann Majbritt Eriksen. Njálfáhtta er en tradisjonell samisk poncho brukt av kvinner sammen med Hornlua.

 

Sitat fra Line Maher:
“I min kostymedesign for Vástádus eana/The Answer is Land, ønsket jeg at kostymene skulle understreke styrken i de kvinnelige utøverne og reflektere stykkets tema som tar for seg viktigheten av samfunn og naturen rundt oss. Publikum har muligheten til å iakta utøverne svært nært og langt unna, noe som gir en interessant mulighet for detaljer i kostymene.  Jeg liker tanken på at publikum kan oppdage nye ting ved kostymene etter hvert som forestillingen spilles.”

“Kostymene er ikke hverdagslige klær fordi jeg ønsket å skape noe spesielt, et tekstilt uttrykk som sammenføyer individualisme med slektskap, og historie med samtid -inspirert av
naturen og samisk drakt. Bortsett fra alle de nydelige samiske detaljene i rødt, var fargen sort ønsket i hoveddelen av kostymene og jeg har brukt mange forskjellige tekstiler og teknikker for å gi liv til kostymene i scenelyset. Hovedmålet mitt har vært å prøve å fange stykkets atmosfære og bevegelse i kostymene.”

De nye kostymene blir nå brukt på alle spillinger fremover og vi gleder oss å ta i bruk disse nydelige kostymene, avslutter koreograf Elle Sofe Sara.